Ajuts al Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona 2020
28/01/2020
Projecte de xarxa de calor a biomassa a la zona esportiva i CEIP Jaume Balmes de Corbera de Llobregat
28/01/2020

S’aprova el nou CTE

El Consell de Ministres va aprovar el 20 de desembre mitjançant un Reial Decret 732/2019, del nou Codi Tècnic de l’Edificació que portava mesos pendent d’aprovació.

Les novetats més destacables son:

Respecte al nou “Document bàsic d’estalvi d’energia”, s’alinea amb les recents iniciatives legislatives tant nacionals com europees, encaminades a l’estalvi d’energia.

En l’apartat d’exigències bàsiques d’estalvi d’energia (HE) l’objectiu principal és l’estalvi energètic i aconseguir un ús racional de l’energia necessària per a la utilització dels edificis, reduint a límits sostenibles el consum i aconseguir que una part d’aquest consum procedeixi de fonts d’energia renovable, com a conseqüència de les característiques del seu projecte, construcció, ús i manteniment.

Els edificis nous que es realitzin a partir de l’entrada en vigor del nou reglament, tindran una alta eficiència energètica, que sumat a la major contribució d’energia procedent de fonts renovables, suposarà una reducció del consum d’energia primària no renovable, respecte als actuals, d’un 40% de mitjana.