OÎCOS i C&G reben un ajut per incorporar indicadors de circularitat al programa BISIO

Ajuts per a energies renovables i lluita contra el canvi climàtic al sector rural
24/04/2020
Ajuts a la gestió forestal sostenible i millora de camins en finques privades
26/05/2020

OÎCOS i C&G reben un ajut per incorporar indicadors de circularitat al programa BISIO

En l’última convocatòria d’ajuts a projectes de foment de l’economia circular, l’Agència de Residus de Catalunya ha donat suport al projecte de creació d’un Quadre de comandament integral per empreses amb indicadors de circularitat.

El projecte sorgeix de l’aliança d’OICOS i Cervera i Gonfaus i s’enfoca en l’ecodisseny de BISIO, un novedós software que permet a les empreses entendre i avaluar el seu negoci per poder prendre les millors decisions.

Un dels punts forts de es la seva capacitat per recopilar dades de diferents fonts i representar-les, en temps gairebé real, en forma visual i sintètica mitjançant un panell Power-BI dissenyat especialment per l’empresa.

Però probablement la fortalesa principal del software és justament l’equip de consultors que el sustenta, doncs l’eina es personalitza per poder obtenir sempre les variables que interessen i la informació que realment importa, per poder analitzar millor la realitat i prendre les millors decisions.  És en aquest punt on el projecte encaixa, doncs pretén afegir una nova dimensió a BISIO per aportar-li almenys 25 indicadors de circularitat englobats almenys en 4 camps (p.ex. matèria primera, gestió de residus, energia, aigua), tenint en compte totes les tendències actuals, les normes internacionals, la seva aplicabilitat i les dades disponibles en la majoria de pime.

Malgrat el projecte està pensat per qualsevol tipus d’empresa, s’enfoca específicament a la pime manufacturera del sector metall, fusta i tèxtil, on es preveu realitzar almenys  3 proves pilot.

La innovació, sempre present a OICOS, aflora en aquest projecte en la seva última fase, on es treballa per crear una base de dades de millores ambientals i de circularitat per les empreses que pugui incorporar-se al software per poder generar propostes automàticament.

El projecte va iniciar-se el passat mes de febrer de 2020 i en les properes setmanes es reprendrà per poder ja iniciar les proves pilot.

T’interessa? Vols saber més? T’agradaria una demo de BISIO formar part de la prova pilot? Contacta en nosaltres i t’informarem.