Ajuts per actuacions d’eficiència energètica en empreses del sector industrial

La Generalitat accelera les mesures per fer front a la situació d’emergència climàtica
29/11/2019
Photo by TheCreativeExchange - Unsplash
Ajuts per a la realització de projectes pilot de Compra Pública d’Innovació (CPI) en recollida selectiva de residus municipals
24/12/2019

Ajuts per actuacions d’eficiència energètica en empreses del sector industrial

El Consell de Ministres, a proposta del Ministeri per a la Transició Ecològica, ha aprovat el Reial Decret 263/2019, de 12 d’abril, pel qual es regula el Programa d’ajudes per a actuacions d’eficiència energètica en PIME i gran empresa del sector industrial, dotat amb 307 milions d’euros i dirigit a incentivar la realització d’actuacions en el sector industrial que redueixin les emissions de diòxid de carboni i el consum d’energia final.

Es tracta d’ajuts directes que segueixen la línia d’altres edicions d’anys anteriors per actuacions emmarcades en:

  • Actuació 1: Millora de la tecnologia en equips i processos industrials.
  • Actuació 2: Implantació de sistemes de gestió energètica.

L’import màxim d’ajut per projectes, en una mateixa ubicació industrial serà de  9.000.000€. Hi poden concórrer les PIME o les grans empreses del sector industrial amb un CNAE 2009 del 07 al 11, del 13 al 33 i del 35 al 39; i les empreses de serveis energètics, contractada per planta industrial. Podeu consultar informació més detallada aquí

El termini de presentació de les sol·licituds finalitza quan s’esgoti el pressupost disponible (48.087.742 €), o com a màxim el dia 31 de desembre de 2020.

Es tracta d’una línia altament interessant si voleu realitzar inversions en equips o sistemes de control que permetin un estalvi d’energia.

A OÎCOS  hem tramitat i obtingut nombrosos ajuts per als nostres clients. Contacteu amb nosaltres i us ajudarem a detector oportunitats i a desenvolupar les vostres idees.