Ajuts Nuclis d’R+D empresarial de recerca industrial i desenvolupament experimental

Convocatòria de subvencions a ens locals de Catalunya per al desenvolupament d’actuacions de mitigació i d’adaptació al canvi climàtic per als anys 2023, 2024 i 2025
25/09/2023
Convocatòria de subvencions a ens locals de Catalunya per al desenvolupament d’actuacions de mitigació i d’adaptació al canvi climàtic per als anys 2023, 2024 i 2025
25/09/2023

Ajuts Nuclis d’R+D empresarial de recerca industrial i desenvolupament experimental

Els Nuclis d’R+D empresarial són l’eina necessària per crear un nou producte o servei tecnològic d’alt risc. A través d’aquests ajuts és rebre fins a 250.000 euros a fons perdut per desenvolupar un projecte diferencial i fer front als nous reptes de transformació tecnològica i verda.

El context actual obliga les empreses a no aturar-se. Desenvolupar tecnològicament nous productes o serveis, millorar l’aprofitament dels residus o plantejar accions per mitigar els efectes del canvi climàtic són indispensables per seguir fent empreses competitives.

Aquests són alguns els objectius dels nous Nuclis d’R+D que arriben amb tres línies d’ajut per fer realitat les idees més innovadores i sostenibles: els Nuclis d’R+D per impulsar projectes tecnològics, els Nuclis d’R+D Green en Economia circular de l’àmbit dels residus i els Nuclis d’R+D Green en Canvi climàtic.

Nuclis d’R+D Green en canvi climàtic

Els Nuclis d’R+D en canvi climàtic tenen per objectiu ajudar a les empreses a realitzar projectes d’R+D per solucionar i millorar els efectes de l’emergència climàtica.

La subvenció màxima d’aquesta línia serà de fins a 250.000 euros per a projectes relacionats amb la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle: el desenvolupament de materials sostenibles, millores del cicle de l’aigua, avançar en les energies renovables o implantar iniciatives en mobilitat sostenible, entre d’altres.

Els Nuclis R+D en Canvi climàtic s’han de destinar a projectes que treballin per reduir, de manera directa o indirecta, les emissions de GEH o a l’adaptació als efectes del canvi climàtic. Es valoraran aspectes com la qualitat tecnològica del projecte, la col·laboració entre empreses i agents de l’ecosistema R+D o la generació d’ocupació, entre d’altres.

Nuclis d’R+D Green en Economia circular, àmbit dels residus

Els Nuclis d’R+D Empresarial a l’Economia circular són una oportunitat per desenvolupar nous projectes de recerca i desenvolupament relacionats amb els residus amb l’objectiu d’iniciar nous processos a l’empresa o millorar els existents a partir d’innovacions tecnològiques.

Aquests Nuclis d’R+D són subvencions de fins a 250.000 euros per desenvolupar projectes en el procés productiu de l’empresa sol·licitant o per implantar a un tercer.

Els ajuts Nuclis d’R+D en Economia circular són subvencions dirigides a empreses amb establiment a Catalunya. Es valoraran aspectes com la qualitat tecnològica, la col·laboració entre empreses i agents de l’ecosistema R+D o la generació d’ocupació, entre d’altres. 

Nuclis d’R+D per impulsar projectes tecnològics

Els Nuclis d’R+D tecnològics són subvencions de fins a 250.000 euros per donar suport a projectes de recerca i desenvolupament amb l’objectiu d’ajudar a les empreses a desenvolupar nous productes, processos o serveis d’alt risc tecnològic.

Els Nuclis d’R+D són ajuts dirigits a empreses catalanes que vulguin desenvolupar nous productes, processos o serveis d’alt risc tecnològic. Es valoraran aspectes com la qualitat tecnològica del projecte, la col·laboració entre empreses o entre agents del sistema d’R+D o la generació d’ocupació, entre d’altres.

Si tens una idea, comparteix-lo amb nosaltres i des d’OÎCOS t’assessorarem per fer els següents passos.

Més informació aquí