Subvencions als ajuntaments de la província de Girona per a instal·lar sistemes de producció de calor amb biomassa i / o bioenergia i xarxa de calor municipals (2021)
08/01/2021Els nous Fons Europeus es van acostant
08/01/2021La Unió Europea s’ha compromès a reduir un 55% les emissions de CO2 el 2030, un pas indispensable per aconseguir la neutralitat climàtica de el continent en l’any 2050.
Es va aprovar el passat 11 de desembre, després d’una nit pràcticament en blanc dels caps de govern, centrada en bona part a superar les resistències de Polònia, país que, amb un 80% de la seva electricitat produïda per carbó, és qui haurà de fer més esforços per reduir les emissions de CO2.
Tot i que la decisió s’allunya de l’65% que demanen les oenagés, l’acord suposa un avanç important per al bloc comunitari, que ha convertit la transició energètica i la política de descarbonització una bandera de la seva agenda econòmica, tecnològica i diplomàtica.
Una de les principals crítiques és que el sistema de comptabilitat permeti descomptar emissions a través dels embornals naturals de carboni (com els boscos), i no estrictament deixar d’emetre, fet que pot afavorir a les grans indústries contaminants.