Certificació ISO 50001 a MB92 Barcelona

Taller sobre ajuts per a projectes ambientals al CETIM
30/05/2019
Projecte de caldera de biomassa a l’Anella Olímpica de Tarragona
18/10/2019

Certificació ISO 50001 a MB92 Barcelona

MB92 Barcelona, ​​que forma part del grup MB92 dedicat al manteniment de iots de gran envergadura , va anunciar el passat 5/3/2019 la recent certificació del seu Sistema de Gestió segons la norma ISO 50001 de gestió d’energia , integrant-se als actuals sistemes certificats per ISO 9001 i 14001.

OICOS ha acompanyat a MB92 juntament amb DelRioConsulting i JoanMartinezGonzalez durant el procés de disseny del sistema de gestió i auditoria, i actualment col·labora amb el seu equip en el seguiment energètic de les seves activitats, proposant i implantant actuacions de millora continua. Alguns exemples son:

  • Les torres de refrigeració per reduir el consum elèctric durant la refrigeració dels vaixells.
  • Contenidor tèrmic aero per reduir el consum de gasoil en els sistemes de calefacció de carpes de pintura.
  • Sistemes de comptadors intel·ligents per millorar el control dels sistemes elèctrics.
  • Estudis per la implantació d’energies renovables

A més del maquinari, MB92 Barcelona ha desenvolupat i implementat diversos canvis operatius interns que han tingut un impacte considerable:

  • Una estratègia de compra més gran que consideri l’eficiència energètica com un factor decisiu clau a l’hora de formar col·laboracions de treball i seleccionar productes.
  • En formació sobre mètodes de treball eficients energèticament proporcionats als equips clau implicats en activitats operatives a les instal·lacions.

A finals de l’any 2016 OICOS ja va participar en l’elaboració de l’auditoria energètica a les drassanes de Barcelona de la companyia.