Ajuts a Oficines de Transformació Comunitària per a la promoció i dinamització de comunitats energètiques (CE OFICINAS)

Ajuts per a projectes de foment de l’economia circular
05/12/2022
Presentació cooperativa energètica.
Assessorament tècnic per la creació de la Comunitat Energètica Empresarial Manresa Il·lumina
09/12/2022

Ajuts a Oficines de Transformació Comunitària per a la promoció i dinamització de comunitats energètiques (CE OFICINAS)

En el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU

El programa de concessió d’ajuts a Oficines de Transformació Comunitària per a la promoció i dinamització de comunitats energètiques (CE OFICINES) s’emmarca en la component 7 «Desplegament i integració d’energies renovables» del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per a l’execució dels fons Next Generation EU.

Bases reguladores

Orde TED/1021/2022, de 25 d’octubre, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió d’aquests d’ajuts.

Finalitat

Aquesta convocatòria té com a finalitat enfortir el sistema de suport als actors interessats en la creació i desenvolupament de comunitats energètiques, principalment ciutadans, pimes i entitats locals, contribuint amb això a una descarbonització justa i inclusiva mitjançant el foment de les inversions en infraestructures verdes i la participació d’actors no tradicionalment involucrats al sector energètic.

I així d’aquesta manera habilitant els mecanismes per al compliment de l’objectiu 111, «finalització de projectes pilot relacionats amb l’energia a les comunitats locals» del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, dins la Component 7 , Desplegament i integració d’energies renovables, abans de la fi del quart trimestre del 2023.

Quantia

La Convocatòria destinarà 20.000.000€ a execució de projectes de posada en marxa i funcionament d’Oficines de Transformació Comunitària (OTCs), així com l’adequació d’oficines existents a Oficines de Transformació Comunitària, per a la promoció i la dinamització de comunitats energètiques.
Els ajuts s’atorgaran a través d’una subvenció a fons perdut, que serà percebuda pel beneficiari, amb caràcter definitiu, un cop es verifiqui l’execució del projecte i se’n certifiqui la inversió. A fi de facilitar el finançament dels projectes, el 80% de l’ajuda concedida es podrà anticipar al beneficiari.

Termini

El dia 28 de novembre del 2022 es va obrir el termini de presentació de sol·licituds per a la Primera convocatòria i finalitzarà a les 12.00 hores del dia 23 de gener de 2023.

Tota la informació i bases de la Convocatòria en aquest enllaç enllaç.

Si tens una idea, comparteix-lo amb nosaltres i des d’OÎCOS t’assessorarem per fer els següents passos.