Ajuts a indústries per projectes de prevenció, preparació per a la reutilització i reciclatge de residus 2020

Ajuts a la gestió forestal sostenible i millora de camins en finques privades
26/05/2020
El passat mes d’abril s’han tractat la meitat dels residus sanitaris de baix risc que habitualment es generen en un any
26/05/2020

Ajuts a indústries per projectes de prevenció, preparació per a la reutilització i reciclatge de residus 2020

L’Agència de Residus de Catalunya obre, mitjançant la resolució TES/826/2020, la línia d’ajuts per.

  • Projectes de prevenció, de preparació per a la reutilització i de reciclatge de residus industrials,
  • Projectes de recerca industrial i desenvolupament experimental aplicats al camp de la prevenció, de la preparació per a la reutilització i del reciclatge de residus industrials.

S’hi poden beneficiar empreses i agrupacions d’empreses amb establiment operatiu a Catalunya, amb una intensitat de l‘ajut de fins al 50% en el cas de PIMEs, amb un import màxim per beneficiari de 120.000 €. El pressupost global es de 2M€

Enguany es segueix obrint la possibilitat d’actuacions en què es redueixi el volum de residus per processos d’extracció de l’aigua continguda (dins projectes de classe A1 o A2), així com la preparació de material per fer valorització energètica.

Amb un plaç d’execució de 3 anys, es subvencionen les següents línies:

Classe A: Projectes de prevenció, de preparació per la reutilització i de reciclatge de residus industrials. Modificació dels processos productius i aplicació de les millors tecnologies disponibles que tinguin per objecte.: 

  • A1. La prevenció dels residus en el mateix procés productiu. 
  • A2. La preparació per a la reutilització, el reciclatge dels residus generats per la finalitat original o a l’economia general i la separació eficient dels residus que en permeti la valorització posterior. 
  • A3. La modificació de processos per poder admetre materials reciclats com a matèria primera del procés. 

Classe B: Projectes de recerca industrial i de desenvolupament aplicats en el camp de la prevenció, de la preparació per a la reutilització i del reciclatge de residus industrials:

  • B1. Projectes d’R+D de prevenció, de reciclatge en origen dels residus industrials i de disseny i implantació de tecnologies més netes, de manera que es permeti reduir els residus industrials en els processos de fabricació.
  • B2. Projectes d’R+D de disseny de prototips i projectes pilot o assajos experimentals per a la millora dels processos productius, orientats a la reducció dels residus industrials que s’hi generen.
  • B3. Projectes d’R+D en els processos de fabricació per substituir matèries primeres amb residus i/o materials reciclats, o per a la recerca de residus i/o materials reciclats que puguin esdevenir matèries primeres del procés. 

Des d’OîCOS podem assessorar-vos en el vostre projecte i realitzar la tramitació d’aquesta subvenció. Som experts en millora de la gestió de residus industrials i assessors acreditats en economia circular.

Termini de presentació:  21/07/2020 (o 1 mes després de finalitzar estat d’alarma)