Projecte d’Instal·lació solar fotovoltaica de 61 kWp a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí per la Comunitat Energètica Local

Projecte d’Instal·lació solar fotovoltaica de 30 kWp al Centre Cívic de Breda
14/06/2023
Projecte d’instal·lació solar fotovoltaica de 106 kWp en autoconsum compartit al Pavelló Poliesportiu de Vilamalla
14/06/2023

Projecte d’Instal·lació solar fotovoltaica de 61 kWp a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí per la Comunitat Energètica Local

El 3 de maig de 2023 l’Ajuntament de Torroella de Montgrí. . va aprovar definitivament el projecte per la instal·lació d’energia solar fotovoltaica de 61 kW a l’Espai Ter.

La previsió és que la nova instal·lació sigui capaç de produir 44.925 kWh d’energia elèctrica renovable principalment a la ciutadania (78%), però tambñe a Biblioteca Pere Blasi i el Museu de la Mediterrània, dins el projecte municipal de creació d’una comunitat energètica local.

Aquesta instal·lació, ubicada a la coberta, complementa una instal·lació solar previa en autoconsum individual que ja proporciona energia neta a l’Espai Ter.

Com funcionarà la Comunitat Energètica de Torroella de Montgrí?

Des de l’Espai Ter, es donarà servei , de moment, fins a un màxim de 80 llars situades dins d’un radi de 2 km de distància de l’Espai Ter. Les persones que s’hi adhereixin podran aconseguir estalvis en la factura elèctrica poden situar-se entre els 300 i 500 euros anuals, en funció de la seva subscripció (1 o 0,5 kWp).

  • L’Ajuntament de Torroella de Montgrí posarà a disposició de la ciutadania una part de la potència de la instal·lació FV desplegada a l’Espai Ter.
  • L’Ajuntament obrirà un registre de sol·licituds de participació en la generació fotovoltaica municipal, d’acord amb la normativa local.
  • Aquells ciutadans que resultin seleccionats formaran part de la CEL de Torroella de Montgrí.
  • Els membres de la CEL, a canvi d’una quota de participació anual:
    • Rebran l’energia generada de 1 ó 0,5 kWp (que equivalen aproximadament a 3 i 1,5 plaques respectivament) de la instal·lació fotovoltaica municipal, i el conseqüent estalvi directe en factura a final de mes
    • Tindran accés a una aplicació que els permetrà visualitzar l’impacte del seu consum i generació, així com el de la comunitat

Més info a: https://www.torroella-estartit.cat/ca/comunitat-energetica-local-cel.html