La quarantena contra el COVID-19 redueix un 83% la contaminació per NO2 a Barcelona

Els residus de llars amb COVID-19 s’han de dipositar amb la fracció resta
25/03/2020
Subvencions per a actuacions d’ordenació ambiental de la il·luminació exterior
29/03/2020

La quarantena contra el COVID-19 redueix un 83% la contaminació per NO2 a Barcelona

Les mesures decretades per la lluita contra el COVID-19 han reduït els nivells de diòxid de nitrogen (NO2), un dels principals responsables de la contaminació de l’aire, un 64% de mitjana en les principals ciutats espanyoles, amb Barcelona al capdavant , amb una disminució del 83%.

Així es reflecteix en un estudi realitzat per investigadors de Centre de Tecnologies Físiques la Universitat Politècnica de València (UPV) després d’analitzar imatges de satèl·lit de la missió Sentinel-5P de el programa Copernicus de l’Agència Espacial Europea (ESA) dels períodes d’abans ( 10 a el 14 de març) i després de l’confinament (15 a l’20).

Segons la investigació, aquestes concentracions de NO2 han disminuït de mitjana a Espanya un 64% després de les mesures decretades per l’estat d’alarma contra el coronavirus, amb descensos de l’83% a Barcelona, ​​mentre que a Madrid, per exemple, ha baixat el 73 % i València ha vist disminuir la seva contaminació ambiental en un 64%.

Les imatges de satèl·lit han permès comparar els períodes de el 10 a el 14 de març, abans que es decretés l’estat d’alarma i es comencessin a adoptar mesures contra el coronavirus, i del 15 al 20, un cop ja implantades.