El Consell de Ministres ha donat llum verda a l’Estratègia Espanyola d’Economia Circular (EEEC) – “Espanya Circular 2030” -, que segons l’executiu “posa les bases per superar l’economia lineal i impulsar un nou model de producció i consum en el que el valor de productes, materials i recursos es mantinguin en l’economia durant el major temps possible, en el que es minimitzi la generació de residus i s’aprofitin el màxim aquells en que la generació no s’hagi pogut evitar “. La EEEC s’alinea amb els objectius dels dos plans d’acció d’economia circular de la Unió Europea i el Pacte Verd Europeu i l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible.
La visió d’aquesta Estratègia és de llarg termini i serà executada a curt i mig termini
mitjançant successius plans d’acció, que aniran incorporant l’experiència acumulada i aniran adaptant-se a les novetats i circumstàncies que es vagin produint.
Encara que l’Estratègia d’Economia Circular està dotada d’un caràcter transversal, es realitza una planificació i un seguiment especial de determinats sectors econòmics: construcció i demolició, agroalimentació, indústria en el seu conjunt, béns de consum, turisme i tèxtil i confecció.
En la mateixa sessió, s’ha aprovat l’Avantprojecte de Llei de Residus i Sòls Contaminats, que entra en exposició pública i es focalitza en la prevenció i gestió de residus i molt especialment en els plàstics d’un sol ús i els microplásticos